Aankoop advies van violen altviolen cello's en strijkstokken
Afbeelding invoegen
               

Voor veel musici is het kopen van een goede viool een onzekere bezigheid. Waar moet je op letten, is de prijs goed, heeft het instrument geen gebreken, is het instrument wel echt oud en gemaakt door de bouwer die op het etiket staat en niet onbelangrijk: is het instrument later wel weer te verkopen en kan ik het instrument weer makkelijk inruilen.


Waar

Er zijn nogal wat plekken om een instrument te kopen, internet, bij een vioolbouwer, muziekwinkel, van een particulier of op een veiling. Jammer genoeg zijn de belangen van de verkoper en de koper zelden gelijk, daarom is het verstandig om bij een dergelijke aankoop advies te vragen.


Wie

Bij een beginner wordt vaak advies ingewonnen bij de leraar, vaak gaat de viool of cello leraar mee om een instrument uit te zoeken, en dat is zeker verstandig aangezien ze vaak goed de klank en de bespeelbaarheid van het instrument kunnen beoordelen. Helaas is het voor de docent niet altijd even makkelijk om de waarde en de technische conditie van het instrument in te schatten. Bovendien heeft de klank van het instrument niet alles te maken van de prijs van een instrument.


Na twaalf jaar ervaring met de handel en reparatie in strijkinstrumenten heb ik veel ervaring opgedaan om onafhankelijk advies te kunnen bieden op dit terrein, daardoor kan ik een goed en vakkundig rapport opstellen, omtrent de waarde, herkomst en de  technische staat van het instrument, waarmee u hopelijk een betere beslissing kunt maken alvorens u over gaat tot de aanschaf van het instrument.